dato search shopping envelope Pinterest youtube LinkedIn Facebook Twitter instagram search

WordPress 5.4.1

WordPress 5.4.1 indeholder både sikkerhedsopdateringer og forskellige bugfixes. Som regel går der ikke ret længe fra en sikkerhedsopdatering til WordPress er ude og til hackere begynder at udnytte de svagheder som opdateringen adresserer, fordi de ved at mange WordPress websites ikke bliver opdateret regelmæssigt. Så det er vigtigt at få opdateret hurtigst muligt. Hvis du […]

Working with Time Zones in Elixir

Elixir has two different ways of representing date and time values: NaiveDateTime which does not have any information about the time zone, and DateTime that is time zone aware.

WordPress 5.3

Den nye WordPress 5.3 indeholder blandt andet forbedringer til blok-redigering og bedre håndtering af billeder der uploades direkte fra en smartphone.

Fotografier til websites

Har du råd, vil vi til enhver tid anbefale at finde en god og dygtig fotograf, der kan sørge for de helt rigtige billeder til netop jeres website – men det hænder at man står og skal bruge billeder til et website, og ikke lige har (et budget til) en fotograf.

WordPress 5.2.4

WordPress 5.2.4 er en sikkerhedsopdatering til WordPress. Med denne opdatering lukkes nogle sikkerhedshuller som endnu ikke er almindeligt kendte blandt hackere, men som vi forventer at se forsøg på at udnytte i de kommende uger. Du bør derfor sikre dig at denne opdatering er installeret.

Webtilgængelighed

I dag træder første fase af den nye lov om webtilgængelighed i kraft – alle offentlige websites, der er nyere end 23. september 2018, skal overholde loven.
Hvad nu hvis vi ikke er omfattet af loven? Så er det alligevel en god idé at overholde den – det skader ikke, og det kan gavner os alle.

RSS og YouTube

Sådan gør man, hvis man gerne vil følge en YouTuber via RSS i stedet for at sælge sin sjæl til Google.

WordPress-udviklingsmiljø

En nem måde at arbejde med WordPress på din egen computer – meget praktisk når man udvikler temaer, plugins eller hele websites, indtil de er klar til at lægges online.

Cache bust WordPress css- og js-filer

Sådan sikrer du at brugerne altid ser nyeste udgave af dit websites styling – stylesheets og scripts med automatisk versionering, så browsere ikke cacher stylesheets.

Med på arbejde

I denne uge har jeg fået lov at låne Instagram-kontoen @medpaarbejde og her på siden samler jeg diverse links og tips efterhånden som de dukker op på Instagram.

Genbrugelige WordPress-blokke

Hvis du gerne vil bruge det samme indhold – f.eks. kontaktoplysninger – flere steder på websitet, så kan du lave en genbrugelig blok i stedet. Den kan bestå af en eller flere dele; en overskrift, et billede, tekst, lister eller andet – alt efter behovet.

Tilføj billeder i WordPress

I stedet for at vælge en billed-blok og derefter uploade et billede til WordPress for at indsætte det i et indlæg, kan man nøjes med at trække billedet fra sin computers stifinder ind i editoren.

WP Super Cache 1.6.8 update

Opdatering til WP Super Cache 1.6.8 kan fjerne caching funktionen for websites der anvender Cloudflare og lignende tjenester der sætter cookies i browseren.

WordPress CLI

WP CLI er et kommandolinjeværktøj der kan bruges til installation og vedligeholdelse af WordPress. Vi giver nogle eksempler på hvad vi især bruger WP CLI til.