Sådan kan du afprøve nye og eksperimentelle features i Chrome og andre browsere som Edge, Brave
og Opera.
Stickleblog
Vis forskellige billeder afhængig af skærmstørrelse
Mange hjemmesider har et stort billede øverst på siden – bredt, men ikke så højt – og det ser flot ud på en stor skærm. På en mobiltelefon fungerer det billedformat dog ikke så godt, så her er forskellige måder at håndtere det på.
Søgning i PDF-filer i WordPress
Vi kigger nærmere på hvordan PDF-dokumenter kan gøres søgbare i WordPress, med og uden brug af plugins.
Farvepaletten i WordPress-temaer & blocks
Når vi udvikler WordPress-temaer har vi ofte brug for at kontrollere brugen af farver på et website, så en farveglad redaktør ikke kan vælge helt tilfældige farver.
Del dit website på sociale medier
Facebook, LinkedIn og de øvrige sociale medier scraper de links, der bliver delt, og gemmer oplysningerne – så behøver de ikke at hente billeder og tekst, hver gang der skal vises et preview. Hvis du ser gammelt indhold, når du deler et link, skyldes det at linket tidligere er delt og dermed cached.
Stop brute-force angreb på WordPress websites
I princippet er det enkelt nok at beskytte et WordPress website mod hacking – man skal sørge for kun at bruge temaer og plugins som ikke indeholder kendte sårbarheder, og man skal altid bruge sikre adgangskoder.
Gode grunde til at bruge Firefox
Privatlivsbeskyttelse, web trackers, containere, developer tools og god stil.
At gemme bogmærker, at hamstre læsestof og at have brug for god læsbarhed
Pocket er egentlig beregnet til at gemme online artikler til senere læsning, og jeg bruger det da også til artikler jeg gerne vil læse på et andet tidspunkt. Faktum er at jeg sjældent får læst alle artiklerne, men jeg ved at hvis jeg skulle komme til at kede mig en dag, så har jeg gemt en stor bid af internettet i min lomme.
Fotografier til websites
Har du råd, vil vi til enhver tid anbefale at finde en god og dygtig fotograf, der kan sørge for de helt rigtige billeder til netop jeres website – men det hænder at man står og skal bruge billeder til et website, og ikke lige har (et budget til) en fotograf.
WordPress 5.2.4
WordPress 5.2.4 er en sikkerhedsopdatering til WordPress. Med denne opdatering lukkes nogle sikkerhedshuller som endnu ikke er almindeligt kendte blandt hackere, men som vi forventer at se forsøg på at udnytte i de kommende uger. Du bør derfor sikre dig at denne opdatering er installeret.
Webtilgængelighed
I dag træder første fase af den nye lov om webtilgængelighed i kraft – alle offentlige websites, der er nyere end 23. september 2018, skal overholde loven.
Hvad nu hvis vi ikke er omfattet af loven? Så er det alligevel en god idé at overholde den – det skader ikke, og det kan gavner os alle.
RSS og YouTube
Sådan gør man, hvis man gerne vil følge en YouTuber via RSS i stedet for at sælge sin sjæl til Google.
WordPress-udviklingsmiljø
En nem måde at arbejde med WordPress på din egen computer – meget praktisk når man udvikler temaer, plugins eller hele websites, indtil de er klar til at lægges online.
Cache bust WordPress css- og js-filer
Sådan sikrer du at brugerne altid ser nyeste udgave af dit websites styling – stylesheets og scripts med automatisk versionering, så browsere ikke cacher stylesheets.
Med på arbejde
I denne uge har jeg fået lov at låne Instagram-kontoen @medpaarbejde og her på siden samler jeg diverse links og tips efterhånden som de dukker op på Instagram.
Genbrugelige WordPress-blokke
Hvis du gerne vil bruge det samme indhold – f.eks. kontaktoplysninger – flere steder på websitet, så kan du lave en genbrugelig blok i stedet. Den kan bestå af en eller flere dele; en overskrift, et billede, tekst, lister eller andet – alt efter behovet.
Tilføj billeder i WordPress
I stedet for at vælge en billed-blok og derefter uploade et billede til WordPress for at indsætte det i et indlæg, kan man nøjes med at trække billedet fra sin computers stifinder ind i editoren.
Tastatur-genveje i WordPress-editoren
Med bare nogle få af WordPress-editorens mange tastatur-genveje, bliver det meget nemmere at udnytte mulighederne i WordPress.
WordPress CLI
WP CLI er et kommandolinjeværktøj der kan bruges til installation og vedligeholdelse af WordPress. Vi giver nogle eksempler på hvad vi især bruger WP CLI til.
Tips til den nye WordPress Block Editor
Vidste du at du kan vælge en fast placering af værktøjsbjælken, så den ikke hele tiden flytter sig alt efter hvilken blok du redigerer?
WordPress-temaer og den nye editor
Afhængig af hvad dit WordPress-tema skal bruges til, kan de forskellige blokke i editoren tilpasses. Nogle WP blokke kan anvendes uden videre, andre skal først aktiveres i temaet. Her gennemgår vi hvordan temaets function.php-fil samt CSS skal tilpasses så tekstfarver og -størrelser, billedstørrelser og responsive embeds kan bruges.
Pas på dig selv!
Passwords skal være unikke og må ikke genbruges. Hvis du bruger samme password til flere forskellige konti, er du ekstra sårbar, hvis du bliver hacket.
Hvad sker der, når et website bliver hacket?
Vi har kigget på et phishing scam, der foregiver at være et godt tilbud fra Norwegian, og vi har kigget nærmere på nogle af de hackede websites der er blevet en del af svindelnummeret.
Link-liste til Instagram
Du behøver ikke at bruge en ekstern tjeneste som f.eks. LinkTree, hvis du gerne vil dele mere end ét link på din Instagram-profil.