PHP Fejl på aktive WordPress websites

Mange hosting-udbydere har udfaset PHP version 5.6 omkring årsskiftet, og i den forbindelse har vi fået nogle henvendelser fra ejere af WordPress websites, der pludselig ikke længere opførte sig som de skulle. I mange tilfælde kan sådanne problemer afhjælpes ved at opdatere WordPress og plugins til nyere versioner, men af og til kan man være nødt til at grave lidt dybere for at finde årsagen.

WordPress er som standard konfigureret til ikke at vise eller logge PHP-relaterede fejl. Det kan man ændre på ved at rette WP_DEBUG konstanten i wp-config.php:

define('WP_DEBUG', true); // Standard er false

Eventuelle PHP-relaterede fejl vil blive vist på siden sammen med sidens øvrige indhold (husk at deaktivere caching plugins og/eller server caching mens du debugger).

Som regel er man ikke interesseret i, at almindelige brugere får vist disse fejlmeddelelser, især hvis det tager lidt tid at finde og rette fejlen. Man kan vælge at logge fejl til en fil i wp-content mappen i stedet:

define('WP_DEBUG', true);          // Standard er false
define('WP_DEBUG_DISPLAY', false); // Standard er true
define('WP_DEBUG_LOG', true);      // Standard er false

PHP-fejl bliver herefter logget til wp-content/debug.log filen. Husk at deaktivere logging når fejlretningen er afsluttet.

Læs mere om WordPress debugging i codex