Browser extensions

Ligesom jeg bruger mange forskellige browsere, bruger jeg også forskellige browser extentions, bookmarklets og wallpapers:

Den vigtigste:

LastPass

holder styr på alle mine passwords, både på min laptop, min tablet og min smartphone. Med LastPass behøver jeg kun at huske ét password, og stadigvæk have gode, sikre, unikke adgangskoder til alt. Og ja, der er extensions til stort set alle browsere.

De oftest anvendte:

Pocket

er stedet hvor jeg gemmer links til artikler jeg gerne vil læse – bare ikke lige nu. Faktum er at jeg sjældent får læst alle artiklerne, men jeg ved at hvis jeg skulle komme til at kede mig en dag, så har jeg gemt en stor bid af internettet i min lomme. Sign up og installér bookmarklet.

Linkstacks

er næste trin til at organisere diverse links, her gemmer jeg nyttige links jeg skal bruge i mit arbejde. Se f.eks. Colours.

HTML Validator

bruger jeg flittigt når jeg arbejder, som et alternativ til W3C HTML Validator.

Nyttigt

Signal

Jeg bruger Signal til sms på min telefon. Med Signals Chrome extension kan jeg sende og modtage beskeder fra min computer – dog kun til andre Signal-brugere.

Grammarly

bruger jeg som stave- og grammatikkontrol, når jeg en sjælden gang skriver på engelsk. Og ja, man kan vælge mellem britisk og amerikansk engelsk. Findes til Chrome, Firefox og Safari.

Pinterest

er god, hvis man som jeg bruger Pinterest som en online opslagstavle til at gemme links der indeholder billeder.

CSS Peeper

hurtigt overblik over hvilke skrifttyper, farver og grafiske elementer der benyttes på et website (Chrome).

Color Peek

god oversigt over hvilke farver (Hex, RGB eller HSL) der er anvendt på et website (Chrome).

Blot til pynt

Tabby Cat

sørger for at jeg får en ny fin kat at se, hver gang jeg åbner en ny fane i Chrome eller Firefox.

Tardis Wallpaper

viser mig en flot Tardis på nye faneblade i Opera.
Iøvrigt kan man i Opera-browserens indstillinger vælge muligheden for at installere Chrome-extensions.

Og hvis du undrer dig over manglen på webudviklings-værktøjer, så er det ganske enkelt fordi browsernes egne developer tools hele tiden bliver bedre og bedre, så jeg foretrækker at bruge dem.