dato search shopping envelope Pinterest youtube LinkedIn Facebook Twitter instagram search

Test af websites i forskellige browsere

Inden vi afleverer websites til vores kunder tester vi dem i så mange moderne browsere som muligt. Ud over browserne på vores egne computere, så er der to andre værktøjer bruger rigtig meget i den forbindelse.

Det ene er Browserstack.com, en online betalingstjeneste som giver os mulighed for at teste en website på en lang række forskellige kombinationer af operativsystemer og browsere, både mobile og til desktop. Man logger på og beder om en testmaskine med bestemte specifikationer, f.eks. IE9 på Windows 7 (eller IE8 på Windows XP hvis vi skal en tur tilbage til stenalderen). Herefter forbinder Browserstack.com os med en nyoprettet maskine med de ønskede specifikationer som vi så kan teste på.

Den store fordel ved Browserstack.com er de mange forskellige kombinationer af OS og browser som vi har mulighed for at teste med. Der er desværre også nogle ulemper – det er en betalingstjeneste, og skærmopdateringer tager lang tid når man bruger tjenesten fra DK. Man kan afprøve browserstack.com gratis før man forpligter sig.

Hvis man især har brug for at teste med ældre versioner af IE, så kan man i stedet vælge at downloade en virtuel maskine fra modern.ie med den ønskede kombination af Windows og IE. Det er helt gratis, men det kræver at man bruger et virtualiseringsprogram som f.eks. VirtualBox (gratis), Parallels Desktop (payware) eller en af de andre understøttede platforme. Man downloader blot en virtuel maskine med den ønskede OS/browser og installerer den, og så kan man teste med f.eks. IE8 uden at skulle til at finde sin gamle Windows XP laptop frem fra skrammelbunken.

Et par meget nyttige værktøjer som jeg ikke helt kan forstå at vi nogensinde har kunnet undvære!