ubuntu

VPS, Ubuntu, WordPress og permissions

WordPress på en VPS kan være et godt alternativ til delt hosting på et webhotel, men det kan være besværligt at få filejerskab og filrettigheder på helt på plads, så WordPress fungerer som man er vant til. Mange af de trin-for-trin guides til opsætning af WordPress på en VPS efterlader brugeren med en konfiguration hvor det ikke er muligt at installere plugins fra kontrolpanelet uden at bruge FTP. Denne artikel giver et bud på hvordan problemet kan løses på Ubuntu 14.04 LTS.

Poodle designed by anna Pigem from the Noun Project

Pas på! Pudlen bider!

CVE-2014-3566 bedre kendt som POODLE (IT sikkerhedsfolk har også kommunikationsrådgivere) er et hul i en gammel version af SSL-protokollen som bruges når man handler online, går i netbanken, henter email via en sikker forbindelse osv. Når man f.eks. besøger en URL der starter med https:// er forbindelsen krypteret, men et nyopdaget sikkerhedshul i SSL version 3.0 gør at en tredjepart under visse omstændigheder kan få adgang til at læse med. Hvor farligt er dette sikkerhedshul egentlig?

En meget afslappet kat mellem skærm og tastatur

Hvorfor kan jeg ikke redigere i tema-filerne?

Det er så nemt at rette i et WordPress-tema via kontrolpanelet i WordPress: Kontrolpanel > Udseende > Editor. Det gælder også plugins, hvor man dog får denne advarsel:

Advarsel: At lave ændringer i aktive plugins kan ikke anbefales. Hvis dine ændringer skaber uoprettelige fejl, så vil plugin'et automatisk blive deaktiveret.

En tilsvarende advarsel får man ikke når man prøver at redigere i tema-filerne, men det kan faktisk være lige så ‘farligt’, og vi har derfor valgt at deaktivere muligheden for at redigere filerne på de WordPress-sites vi udvikler.

takeaway

Takeaways fra GotoCPH

Når man investerer tid og penge i at deltage i en konference som den netop afholdte GotoCPH, så skal man helst komme hjem med noget. Det vigtigste er selvfølgelig at få fyldt tasken med t-shirts og reklamedimser (jeg vandt desværre ikke den drone som var præmien i Triforks konkurrence), men det er jo også godt at komme hjem og fortælle at man har fået nye kontakter og masser af nye ideer.

WPML Registrering

WPML og licensnøgler

Det er altid en god ide at gå forsigtigt frem med opdateringer når man bruger WPML til flersprogede WordPress websites. Vi oplever ofte problemer af den ene eller den anden art efter en opdatering, små og store ting der ikke virker helt som de skal. Som regel bliver problemet så rettet i den næste version af WPML.  Jeg ved ikke om vi bare har været uheldige, eller om ICanLocalize (firmaet bag) har et mere generelt problem med udviklingsprocessen og/eller med deres QA.

snegl

Slugs, permanente links og hvordan man undgår at forvirre WordPress

På WordPress-sites bruger vi ofte kategorier til at gruppere indhold (produkter, ydelser, kundeoversigter, medarbejderoversigter m.m.), men er ikke så tilfredse med de url’er (URL står for Uniform Ressource Locator, også kaldet www-adresse) WordPress leverer, f.eks.
stickleback.dk/category/kunder

Man kan selv ændre /category/ til f.eks. /kategori/ eller /type/ eller noget helt andet, men helst vil vi nøjes med f.eks.:
stickleback.dk/kunder