layout

Responsive betyder “at tilpasse sig”

Dette er tredje (og foreløbig sidste) del af artikelserien om at lave et responsive WordPress-tema med udgangspunkt i _s. Læs første og andet afsnit af artikelserien.

I den foregående artikel gjorde vi smartphone-versionen færdig. I denne artikel tilpasser vi udseendet til skærme med en bredde mellem 600 og 1200 pixels (f.eks. en tablet) samt skærme med den bredde over 1200 pixels. I den foregående artikel tilføjede vi media queries til vores stylesheet der gør det muligt for os at ramme disse skærmstørrelser: “Mini” (smartphones), “Midi” (600-1200px, beregnet på tablets) og “Maxi” (fra 1200px og opefter).

underscore_s

Lav et responsive WordPress tema (næsten) fra scratch

En af årsagerne til WordPress’ popularitet er at det er let at komme i gang med. Mange webhoteller tilbyder 1-click install af WordPress, og der er masser af let tilgængelige temaer og plugins som man kan downloade og installere for at give det nye website det udseende og den funktionalitet som man ønsker.

Det kan imidlertid være svært at finde et eksisterende tema med præcis det rigtige udseende til et bestemt projekt. I denne arktikel og i de efterfølgende vil vi gerne demonstrere hvordan man med udgangspunkt i underscores kan bygge sit eget responsive WordPress tema med præcis den opbygning og den funktionalitet som man ønsker.

Gmail logo

Brug Gmail til at hente og sende email fra eget domæne

Googles gratis mailklient Gmail er populær blandt andet fordi der er masser af plads til at gemme emails og vedhæftninger, og fordi det er let at organisere emails og finde gamle emails frem igen. Mailadresserne som bruges af Gmail ender på @gmail.com, men hvis man har sit eget domæne med egne mailadresser kan man også bruge disse med Gmail. I denne artikel viser vi hvordan Gmail kan konfigureres til at hente emails fra en anden email-server, og hvordan man kan sætte Gmail til at bruge en mailadresse på et andet domæne som afsenderadresse.

whatbrowser.org

Hvilken browserversion har jeg?

Udseendet af en webside afhænger af hvilken browser man ser den i. Som regel er der tale om små forskelle, men nogle gange oplever man at en side ser helt forkert ud når man åbner den i en bestemt browser (især hvis man bruger ældre versioner af Internet Explorer).

I forbindelse med fejlsøgning har vi derfor som regel brug for at vide hvilken browsertype og browserversion problemet optræder i. Hvis man ikke er helt sikker på hvilken browser man bruger, er det heldigvis ret let at finde ud af – man kan blot åbne siden http://whatbrowser.org/ i browseren. Ud over browserversionen får man også et link til en eventuel nyere version.

whatbrowser.org drives af Google.