Flytning af WordPress til nyt domæne

Når vi skal sætte en WordPress hjemmeside i drift indebærer det ofte en flytning fra et midlertidigt domæne på en udviklingsserver til en anden webhost og et andet domænenavn. Processen er i princippet enkel nok:

 1. Installer WordPress med alle de nødvendige moduler på driftsserveren
 2. Kopier uploaded billeder, temafiler og andre site-specifikke filer fra udviklingsserveren til driftsserveren
 3. Flyt databasen fra udviklingsserveren til driftsserveren

Der hvor det nogle gange går galt er når man flytter databasen, som jo indeholder den midlertidige URL fra udviklingsserveren – ofte i flere forskellige tabeller. Det kan nogle gange lade sig gøre at rette disse URL’er med en teksteditor når man har eksporteret databasen fra udviklingsserveren, men det virker ikke i alle tilfælde fordi URL’erne nogle gange er gemt i databasen med brug af PHPs serialize funktion.

I stedte kan man importere databasen med de forkerte URL’er til driftsserveren, og så bruge dette søg-og-erstat php script til at rette til de korrekte URL’er. Det er let at bruge og virker upåklageligt (men husk at slette scriptet igen efter brug, ellers efterlader du et kæmpe sikkerheds-hul på serveren).

OPDATERING: Der er kommet en ny udgave af søg-og-erstat scriptet!

2 kommentarer til “Flytning af WordPress til nyt domæne

 1. Hej Tom,

  Hvor lang tid vil dette ca. Tage i minuttet/timer?

  Altså når man har et midlertidigt domænenavn og så skal skifte over på det som man skal bruge fremover?
  Ved du det?

  Tak.

  Mvh
  Michael

 2. Hej Michael,

  Tidsforbruget til at kopiere filer og database fra en server til en anden afhænger mest af hvilke værktøjer man har til rådighed. 15 minutter måske, for en typisk WP installation, inklusive den tid det tager at redigere wp-config.php.

  Selve søg/erstat operationen med scriptet plejer kun at tage nogle sekunder, når først scriptet er uploaded og åbnet i browseren.